DrayTek Vigor 2760n VDSL2 - ADSL2/2+ modem/router (V2760n-A)

Prijs: € 193,50
€ 159,92 ex. btw

Vigor 2760n VDSL2 - ADSL2/2+ modem/router (V2760n-A)

Artikelnummer: V2760n-A

Vigor 2760n VDSL2 - ADSL2/2+ modem/router, 4 gigabit LAN waarvan 1 configureerbaar als WAN, 802.11n wireless, 2 USB poorten, 2 VPN, 3.5G/4G, Annex A

De Vigor 2760 heeft VDSL2 en ADSL2/2+ modem en een ethernet WAN poort geïntegreerd in één product. De Vigor 2760 serie kan derhalve worden aangesloten op VDSL2 of ADSL2/2+ of breedband internetverbindingen. Met 4 Gigabit LAN poorten waarvan 1 poort configureerbaar als WAN poort, een object oriented firewall, VPN en 2 USB poorten voor 3,5G/4G, printer en storage bieden de modellen uit deze serie veel mogelijkheden. De n-modellen beschikken over een 802.11n wireless access point. De VoIP modellen uit deze serie zijn uitgerust met 2 FXS poorten, waarop analoge telefoontoestellen kunnen worden aangesloten.

LAN

Standaard beschikt de router over een DHCP server die de IP adressen uitdeelt aan de LAN zijde. Indien gebruik wordt gemaakt van een andere DHCP server kan deze uiteraard ook worden uitgeschakeld. Daarnaast kunnen statische routeringen worden aangemaakt voor LAN, WAN en VPN.


LAN subnetten (2)

Het interne netwerk wordt steeds uitgebreider qua functionaliteiten. Naast de standaard computers, laptops, smartphones, printers en servers, zijn ook veelal Pin terminals, IP camera’s en IP telefoons onderdeel geworden van het interne netwerk. Het scheiden van interne netwerken kan nu eenvoudig met behulp van de functie multiple LAN. Hiermee kunnen twee subnetten worden gecreëerd met een eigen DHCP server, waardoor aparte interne netwerken ontstaan. Zo kan bijvoorbeeld een gastennetwerk volledig worden gescheiden van het bedrijfsnetwerk.


Bandbreedte beheer

Bandwidth management
Met bandwidth management kan de internetverbinding optimaal worden gebruikt. Deze functie bestaat uit 3 onderdelen:
1) Session limit
Met de session limit functie kan het maximaal aantal sessies per IP adres of groep van IP adressen worden aangegeven. Hiermee wordt voorkomen dat één gebruiker alle beschikbare bandbreedte verbruikt.
2) Bandwidth limit
Met behulp van bandwidth limit kan worden aangegeven hoeveel bandbreedte bepaalde IP adressen mogen gebruiken. Er kan een standaard waarde worden ingesteld. Ook kan een groep van IP adressen gedefinieerd worden. Bandwidth limit is toe te passen op zowel up- als download verkeer.
3) Quality of Service
De QoS-functie zorgt ervoor dat datastromen, zowel inkomend als uitgaand, met een bepaalde prioriteit worden behandeld. Er kan bijvoorbeeld per poort of per IP adres de bandbreedte worden aangeven. Quality of Service (QoS) zorgt eveneens voor gegarandeerde VoIP kwaliteit. De toepassing van QoS garandeert dat overige datastromen, zoals HTTP en FTP, geen invloed hebben op de kwaliteit van het telefoongesprek.


Management

DrayTek heeft het managen van haar producten eenvoudig gemaakt door het creëren van een overzichtelijke Web user interface. De web user interface is bereikbaar vanuit het lokale netwerk, maar door de ingebouwde management access control is ook eenvoudig aan te geven hoe de router vanaf het internet gemanaged kan worden. Toegang van het management via internet kan middels FTP, HTTP, HTTPS, Telnet en SSH, waarbij uiteraard kan worden aangeven vanaf welk IP adres dit mogelijk is en welke poort hiervoor dient te worden gebruikt. De implementatie van het TR-069 protocol in de router maakt management via het centraal management systeem VigorACS SI mogelijk.


VPN

De modellen uit deze serie beschikken over een geïntegreerde VPN server. Hierdoor kan een VPN tunnel gemaakt worden naar uw netwerk, zonder dat hiervoor een VPN server in het netwerk vereist is. VPN biedt een beveiligde verbinding over het internet naar uw eigen netwerk. Er zijn verschillende vormen van VPN. DrayTek ondersteunt L2TP, IPSec, PPTP en SSL.
Met deze routers is het mogelijk twee netwerken transparant te koppelen. Dit kan door gebruik te maken van de LAN-to-LAN VPN. Met deze VPN tunnel wordt de verbinding opgezet tussen 2 routers. Om vanaf een PC verbinding te kunnen maken met het netwerk, kan gebruik gemaakt worden van een Telewerker profiel. DrayTek stelt een gratis programma beschikbaar om ook een veilige telewerker verbinding op te kunnen zetten.


QoS - Quality of Service

De QoS-functie in deze router zorgt ervoor dat datastromen, zowel inkomend als uitgaand, met een door u bepaalde prioriteit worden behandeld. U kunt bijvoorbeeld per poort of per IP-adres de bandbreedte aangeven.


Firewall / NAT

Voor optimale beveiliging van het netwerk kan gebruik worden gemaakt van de ingebouwde firewall.
De firewall kan policy-based toestaan of blokkeren van in- en uitgaand verkeer. Aan de hand van regels kan communicatie van en naar een netwerk verboden of juist toegestaan worden. De firewall kan op basis van IP adres, poort nummer en protocol worden toegepast. Alle firewall regels kunnen eveneens voor inkomende VPN verbindingen worden toegepast.

Doordat de firewall van de router is voorzien van Stateful Packet Inspection (SPI) worden alle pakketten gecontroleerd op 'connection state'. Als een pakket volgens de firewall regels wordt doorgelaten, dan wordt het ook gecontroleerd op actieve connecties. Zijn er geen actieve connecties, dan zal de router de pakketten alsnog blokkeren.

DoS / DDoS defense
De router is in staat het netwerk te beschermen tegen DoS aanvallen vanaf het internet. Met een paar simpele handelingen wordt het netwerk beschermd tegen een groot aantal bekende aanvallen zoals port scans, ping of death en onbekende protocollen.

Object oriented firewall
Het is in de firewall tevens mogelijk om groepen aan te maken. Deze groepen kunnen vervolgens gebruikt worden om firewall regels te definiëren. Een groep kan bestaan uit een IP adres of een groep van IP adressen.
Er hoeft dan niet bij elke regel het IP adres of de groep van IP adressen te worden ingevoerd. Ook kan er gebruik worden gemaakt van de vooraf ingestelde regels voor Instant Messaging (IM), Voice over IP protocollen en peer 2 peer download programma's (P2P). Het is mogelijk zelf servicetypen te definiëren zoals HTTP of FTP. Zo is de firewall snel en efficiënt in te stellen.
De groepen kunnen bijvoorbeeld als volgt ingedeeld worden:
Er zijn 5 afdelingen in een bedrijf; verkoop, inkoop, directie, administratie en systeembeheer. De administratie heeft toegang tot het internet, maar mag geen P2P programma's of IM clients zoals MSN gebruiken. De verkoop- en inkoopafdeling heeft ook toegang tot het internet en mag wel gebruik maken van IM clients om met hun klanten te communiceren. De directie en de systeembeheerder hebben onbeperkt toegang tot het internet.
Naast de firewall functionaliteiten is het eveneens mogelijk om Port redirection, DMZ host, open ports toe te passen in uw configuratie.

NAT
Naast de firewall functionaliteiten is het eveneens mogelijk om Port redirection, DMZ host, open ports toe te passen in uw configuratie.

Content Security Management
Middels de CSM (Content Security Management) functionaliteit heeft DrayTek 3 verschillende mechanismen ingebouwd om misbruik van internettoegang tegen te gaan. Via APP enforcement kunnen Instant Messaging / Peer 2 Peer worden geblokkeerd. Via de URL content filtering kunnen bepaalde websites op URL worden afgeschermd en via de web content filtering kan met behulp van een web content filter licentie bepaalde categorieën worden geblokkeerd.


Applicaties

In de router zijn verschillende applicaties geïmplementeerd waardoor toepassingen nog eenvoudiger worden, zo beschikken de modellen uit deze serie over Dynamic DNS, Radius, Active Directoy/LDAP, een uitgebreide scheduler, Wake on LAN, UPnP, IGMP, SMS/Mail alert service en Bonjour.


IPv6

Een IPv4 adres is een reeks van 32 bits. Het maximale aantal adressen dat op deze manier gemaakt kan worden is in theorie 232, ongeveer 4,3 miljard. Om dit tekort aan IP adressen op te vangen, is een nieuwe versie van het Internet Protocol bedacht: IP versie 6. Een IPv6 adres is een reeks van 128 bits. Het maximum aantal adressen in deze versie is 2128 (34 met 37 nullen). Het aantal adressen is hierdoor bijna oneindig.
De modellen uit deze serie ondersteunen zowel het IPv4 als IPV6 protocol (dual stack). Internet Protocol versie 6 (IPv6) is het internet protocol dat IPv4 opvolgt. Doordat het aantal IP adressen met IPv4 beperkt is, zullen internet providers op korte termijn overgaan op het nieuwe IPv6. Deze overgang betekent dat ook de netwerkapparatuur IPv6 moet gaan ondersteunen. IPv4 en IPv6 kunnen simultaan naast elkaar gebruikt worden, waardoor IPv4 en IPv6 netwerkapparatuur in hetzelfde netwerk actief kunnen zijn.


User management

Met het user management kan het internet gebruik op een eenvoudige manier worden beheerd. Mogen kinderen, werknemers of gasten bijvoorbeeld maar een bepaalde tijd op het internet of mag er in bepaalde omgevingen slechts een bepaalde hoeveelheid data worden verbruikt, dan is dit eenvoudig in te stellen.

De mogelijkheden van user management:

- 200 users
- Pop up scherm met resterende tijd
- Tijd quota en data quota
- Koppeling mogelijk met de scheduler
- Landing/afvang pagina
- Koppeling met een radius server
- User logging
- Blokkeren van users in de realtime online status
- Users geforceerd uitloggen


USB toepassingen

De modellen uit deze serie beschikken over twee multifunctionele USB poorten die kunnen worden ingezet voor 3,5G/4G internettoegang, USB storage of een USB printer.


Wireless (n-modellen)

De Vigor n-modellen beschikken over een 802.11n wireless access point. Deze n-standaard is gebaseerd op de MIMO-techniek (Multiple Input – Multiple Output). Dit houdt in dat meerdere antennes op de router kunnen verzenden en ontvangen. De router maakt gebruik van 3 antennes. Op deze manier kan er meer en een snellere dataoverdracht plaatsvinden.

De wireless n standaard biedt hogere snelheden en een betere dekking dan 802.11g standaard. Bovendien ondersteunt het access point tevens de 802.11b en de 802.11g standaard. Met de 11n standaard zijn snelheden tot 300Mbps mogelijk. Met de grotere dekking en hogere snelheden biedt draadloos n een snelle en efficiënte oplossing voor gebruikers. De werkelijke snelheid blijft altijd afhankelijk van de omgevingsfactoren.


VoIP (V-modellen)

De V-modellen uit deze serie beschikken over Voice over IP mogelijkheden. VoIP is een technologie die het mogelijk maakt om te telefoneren via het internet, zonder dat het telefoongesprek geld kost. De VoIP gesprekken van IP naar IP zijn geheel kosteloos. Door gebruik te maken van een SIP-dienst is het mogelijk om naar vaste aansluitingen en mobiele nummers te bellen.

Specificaties

1. ADSL2/2+ & VDSL2
 • Compliant with ITU-T VDSL2 G.993.2
 • Compliant with G.997.1
 • Band Plan: 998, 997
 • Annex A, Annex B
 • VDSL2 Profile: 8a, 8b, 8c, 8d, 12a, 12b, 17a, 30a
 • VDSL2 PTM
 • UPBO, DPBO Supported
 • US0 Supported
 • Compatible with POTS, PSTN
 • Capability Fall back to ADSL2/2+ Standards
 • Multi-VLAN
 • Multi-PVC
2. IP Version
 • IPv4
 • IPv6
3. Switch
 • Two Subnets
 • 802.1q Bridge
 • IGMP Snooping
4. WAN Protocol
 • DHCP Client
 • Static IP
 • PPPoE
 • 3.5G Connection and Backup
5. Content Security Management
 • IM/P2P applications Filter
 • URL Content Filter
 • GlobalView Web Content Filter
 • (Powered by commtouch)
6. Firewall
 • DMZ Host, Open Port, Port-redirection
 • Object-based Firewall
 • Local Filter with QoS
 • MAC Address Filter
 • SPI (Stateful Packet Inspection)
 • DoS/DDoS Prevention
 • Web Syslog
 • Logging via Syslog
 • E-mail Alert
 • Bind IP to MAC Address
 • Time Schedule Control
7. VPN
 • 2 VPN Tunnels
 • VPN Passthough (PPTP/L2TP/IPSec)
 • IPsec Encryption: AES, 3DES, DES
 • IPsec Authentication: MD5, SHA-1
 • IPsec DPD (Dead Peer Detection)
 • IPsec Main /Aggressive Mode
 • IKE Authentication: Pre-shared Key, X.509
 • PPTP MPPE
 • L2TP over IPsec
 • DHCP over IPsec*
8. Network Feature
 • DHCP Server/Client
 • DHCP Option*
 • UPnP 30 sessions
 • IGMP V2/V3
 • DNS Cache/Proxy
 • Dynamic DNS
 • NTP Client
 • Static Routing
 • RADIUS Client
 • RIP v1/v2
9. Network Management
 • Web-based User Interface (HTTP/HTTPS)
 • Quick Start Wizard
 • CLI (Command Line Interface, Telnet/SSH)
 • Configuration Backup/Restore
 • Built-in Diagnostic Function
 • Firmware Upgrade via WUI
 • Multi-level User Management
 • Administration Access Control
 • Logging via Syslog
 • Management Session Time out
 • SNMP Management MIB-II
 • Data Flow Monitor
 • TR-069
10. Wireless AP
 • Support 2T2R 2.4GHz, Single Band
 • IEEE802.11n Compliant
 • 64/128-bit WEP, WPA/WPA2
 • Hidden SSID
 • MAC Address Access Control
 • WPS
 • Wireless Client List
 • Access Point Discovery
 • WDS (Wireless Distribution System)
 • Multiple SSID
 • WMM
11. USB Port
 • Printer Sharing
 • FTP function for file sharing
 • 3G as Back Up
 • NAS Facility (Add a USB Memory Sticks or USB Hard Drives for Shared LAN Multimedia Storage/Access)
 • The Above Mentioned NAS Also Support a Built-in DLNA Server*
12. Bandwidth Management
 • Layer 3 QoS by IP, Port, Protocol
 • Bandwidth/Session Limitation
13. VoIP
 • Protocol: SIP, RTP/RTCP
 • 6 SIP Registrars
 • G.168 Line Echo-cancellation
 • VoIP Status
 • PSTN Loop Through
 • Codec Features :
  • G.711 A/μ law
  • G.723.1
  • G.726
  • G.729 A/B
  • VAD/CNG
 • DTMF Relay :
  • In Band
  • Out Band (RFC-2833)
  • SIP Info
 • FAX/Modem Support :
  • G.711 Pass-through
  • T.38 for fax Sending/Receiving
 • Supplemental Services :
  • Call Hold/Retrieve
  • Call Waiting
  • CLIR (Calling Line Identification Restriction)
  • Call Forwarding (Always, Busy and No Answer)
  • Call Barring (Incoming / Outgoing)
  • Hotline
  • DND (Do Not Disturb)
  • Call Transfer
  • MWI (Message Waiting Indicator) (RFC-3842)*
 
* modelafhankelijk
Duiverman Automatisering
Over Wim